Asztmáról és allergiáról - Rovarirtás, rágcsálóirtás - Irtó Jóbarátok Plusz Kft. ( irtojo.hu ) rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás

Irtó Jóbarátok Plusz Kft. és egyéni vállalkozásaink
Professzionális kártevőirtás, rovar és rágcsáló irtás, fertőtlenítés, intézményekben, irodaházakban, társasházakban, élelmiszer és vendéglátó iparban, egyéb helyeken.  (Integrated pest control, integrated pest management.) Patkányirtás, egérirtás, csótányirtás, hangyairtás, ágyi poloskairtás, darázsirtás, légyirtás, szúnyogirtás és egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok és rágcsálók irtása, megelőzése. (Megrendelőink körében elterjedt beceneveink: irtójó, irtójók, irtó jóbarátok, irtójóirtó, irtójóirtók.)
Telefon: 06 30 9960071 ; 06 30 9246438 ; E-mail: info@irtojo.hu ;
Tartalomhoz ugrás

Asztmáról és allergiáról

GYAKORI KÉRDÉSEKRE
„Az asztma a legelterjedtebb városi betegség, amely jelentős terhet ró mind az abban szenvedők életminőségére, mind pedig a közegészségügyi költségvetésre. Az asztma világszerte tapasztalható elterjedése az elmúlt 50 évben számos országban aránytalanul a városi közösségeket érintette leginkább. Nyilvánvaló, hogy az asztma összefüggésben áll a csótányok, egerek és poratkák elterjedésével. Ezek a kártevők általánosan elterjedtek a városi környezetben, és jelentős szerepet játszanak a városi asztma kórfejlődésében. Ezeknek a kártevőknek az eltávolítása logikus taktikának tekinthető a betegség megelőzése és a tünetek csökkentése céljából..."

(Részlet, A városi kártevők közegészségügyi jelentősége című könyvből, forrás: WHO Európai Regionális Hivatala.)

Darázs, méh csípés allergiával kapcsolatban a legfontosabbak:

1. Az allergia életveszélyes is lehet, legsúlyosabb formája az anafilaxia. Tünetei általában gyorsan(bár nem mindig) alakulnak ki és gyorsan súlyosbodnak. A leggyakrabban érintett területek a bőr és a nyálkahártya, a szív és a légzőrendszer, a gyomor és a bélrendszer, valamint a központi idegrendszer. Tünetként jelentkezhet generalizált bőrpír, csalánkiütés, viszketés, ajak, nyelv, kötőhártya duzzanat, szívritmus-zavar, szívmegállás, alacsony vagy magas pulzusszám, vérnyomásesés, ájulás, orrváladékozás, nehézlégzés, légszomj, rekedtség, köhögés, sípoló légzés, felső légúti szűkület, hasi görcs, hányás, hasmenés, feledékenység, eszméletvesztés, zavartság, fejfájás, szorongás, húgyhólyag feletti kontroll elvesztése, medencei fájdalom. Potenciálisan életveszélyes állapotról van szó.
2. Az anafilaxia elsőként adandó ellenszere az adrenalin (...és nem a kalcium vagy egyéb gyógyszerek!).
3. Annak, akinek a kórtörténetében volt anafilaxia vagy fokozottan veszélyeztetett, fokozottan ügyeljen a megelőzésre, egyeztessen orvosával (!), tartson magánál megfelelő oltóanyagot, hogy szükség esetén megmenthesse saját életét.

Telefon: 06 30 9960071 ; 06 30 9246438  E-mail: info@irtojo.hu
Vissza a tartalomhoz