Ezüstös pikkelyke problémáról - IRTOJO.HU / 06309960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
Rovarirtás, rágcsálóirtás, integrált kártevők elleni védekezés (IPM),
Integrated pest management, pest control.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Kövess minket
Tartalomhoz ugrás

Ezüstös pikkelyke problémáról

GY.I.K
Képen látható 7–10 milliméter hosszúságú, "répa" alakú, ezüstös fényű rovar az ezüstös pikkelyke, betegséget nem terjeszt. Kellemetlenséget okozó szerepe az leginkább esetleges rovarfóbiából is adódó undorkeltésre korlátozódik és nem az általa esetlegesen okozott kártételekre, mivel lakásban való tömeges megjelenése nem jellemző.
Hogyan szabaduljunk meg tőle?

  • Magas páratartalmú (75%+), nedves helyeket kedveli. Fatörzseken, mohán, sziklákon, régi-új épületekben, lakásoknak konyha, fürdőszoba illetve egyéb mellékhelyiségeiben gyakori, ezért lakásunkban szellőztessünk sokat, ezzel csökkentve a páratartalmat, amivel nem csak a pikkelykék, de pl.: a háziporatkák elszaporodását is gátolhatjuk.
  • Keményítő- és szénhidráttartalmú anyagokat kedveli, ezért
    cukrot, lisztet, műzlit, stb. tároljuk alaposan lezárható edényekben, ezzel más konyhai élelmiszerkártevők mint pl.: zsizsikek, molyok, stb. elszaporodását is meggátolhatjuk.
  • Szeret  nem mozgatott könyvek, újságok között lapulni, ezért azokat érdemes összegyűjteni, majd inkább padláson, vagy más lakáson kívüli helyiségben tárolni.

Otthonunkban, általában előforuló 1-2 rovartól, bármely felületre fújható rovarirtó aeroszol (Protect, Raid vagy egyéb márkájú, csótány, hangya egyéb "mászó" rovarra is ajánlott szerek.) használatával házilag is meg lehet szabadulni.

Kereskedelemben kapható más eszközök, mint pl.: ragadó lapos ezüstös pikkelyke csapdát is ki lehet próbálni, viszont ezek működéséről tapasztalatból nem tudunk biztosat mondani. Ugyan ezt mondhatjuk el az interneten terjedő, egyéb más házipraktikákról is.

Egyéni megítélés szerinti, szokásosnál nagyobb előfordulása esetén, forduljon hozzánk!
Segítünk a problémája megoldásában, majd a helyi körülmények ismeretében tanácsokat adunk, a későbbi rovarprobléma megelőzését illetően. Keressen minket elérhetőségeinken, állunk szíves rendelkezésére!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA AKÁR AZZONNAL,

Segítünk a problémája megoldásában, majd a helyi körülmények ismeretében tanácsokat adunk, a későbbi kártevő problémájának megelőzését illetően.

Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz