Hangyairtás, megelőzés - IRTOJO.HU / 06309960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
Rovarirtás, rágcsálóirtás, integrált kártevők elleni védekezés (IPM),
Integrated pest management, pest control.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Kövess minket
Tartalomhoz ugrás

Hangyairtás, megelőzés

Szolgáltatásaink

Mi lehet a hangya probléma oka?

Probléma oka lehet bármilyen morzsa, ételmaradék vagy cukros folyadék.

Hogyan előzhető meg a hangya probléma?

Épületen belül, javaslat, tartsuk tisztán helyiségeket! Érdemes beszerezni egy kézi (morzsa-)porszívót, mellyel akár a konyhában is gyorsan összetakaríthatjuk a kenyérszelések alkalmával keletkezett morzsákat, megelőzve ezzel a hangyák megjelenését! Ha például kiloccsan valamilyen folyadék, akkor azonnal töröljük fel, mielőtt még széthordanánk egyéb helyiségek többi pontjára is! Ide tartozik az is, hogy gyakran ürítsük a szemeteseket, és ne hagyjuk sokáig állni a bennük lévő szemetet, míg például egyes gyümölcsmaradékok erjedésnek indulnak!

A kertben, a gyepben levő hangyabolyt a legegyszerűbb széttúrni, és rovarölő szerrel lepermetezni. Ezt többször is meg kell ismételni, mert csak azok a hangyák pusztulnak el, amelyeket közvetlenül ért az irtószer, de ezek is elmásznak, és valahol a föld alatt szívódik fel testükben a szer. Helyettük más hangyák jönnek a felszínre, ezeket csak ismételt permetezéssel lehet elpusztítani. Ahol a hangyák megjelennek, ott fel kell készülni a levéltetvek elleni védekezésre. Erre a célra igen jó szerek állnak rendelkezésünkre, amelyek mezőgazdasági-, gazda boltokban szerezhetőek be.

Irtásukra, szakemberek permetezőszert, porozószert, gélező szereket használnak, minek hatástartóssága, megfelelő körülmények között több hét is lehet.

Amennyiben, irtás után rövid időn belül, a hangyák ismét megjelennek, akkor annak a következő fontosabb okai lehetnek:

  • Vizes közegben (pl.: uszoda) a kártevő irtásra használt irtószer nem megfelelően vagy egyáltalán nem működik.
  • Esetleges, nem megfelelő takarítási tevékenység - étel-ital maradékok gyors és alapos feltakarításának hiányosságai, szemétkezelés hiányosságai, stb. - mint okozó tényező továbbra is fennállnak a hangyák tömeges megjelenésének időszakában.
  • Megrendelő az irtószert idejekorán eltávolította felületekről (pl.: vizes takarításkor, felmosáskor) Épületen belül, hangya irtásánál használt irtószerek (6-8 hét, vagy akár annál is hosszabb hatástartósságú irtószerek) csak a felszínre jövő egyedeket pusztítják el, ezért az irtószer eltávolítása után rövid időn belül – ha az okozó tényezők továbbra is fennállnak – a hangyák ismét megjelenhetnek.
Mit használjunk fáraóhangya problémára?

Többnyire paneles technológiával épült társasházakban előforduló fáraóhangya irtására, e fajra jellemző biológiai sajátosságok miatt, első lépésben kizárólag fáraóhangyangyairtó csalétek használatát szoktunk javasolni. Az irtószer nagyobb háztartási üzletekben és gazdaboltokban beszerezhető. Rovarfertőzött helyekre történő kihelyezésével, folyamatos fogyás esetén az irtószer pótlásával, áthelyezésével, stb., gondos odafigyeléssel és a használati utasítás betartásával, házilag megoldható a probléma. Általános, felületre kijuttatható rovarirtószerek (aerosolok, permetezőszerek, stb.) használata csak rövid időre oldja meg a problémát, mert azok csak a felszínre kijövő példányokat pusztítják csak el!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA AKÁR AZZONNAL,

Segítünk a problémája megoldásában, majd a helyi körülmények ismeretében tanácsokat adunk, a későbbi kártevő problémájának megelőzését illetően.

Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz