HANGYA PROBLÉMÁRÓL - IRTOJO.HU (rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás)

06 (30) 996-0071
Professzionális kártevőirtás, rovar- és rágcsálóirtás, fertőtlenítés
integrated pest management, pest control
Cím: 1173 Budapest, Pesti út 168. / E-mail: info@irtojo.hu
Tartalomhoz ugrás

HANGYA PROBLÉMÁRÓL

GYIK
Mi lehet a hangya probléma oka?

Probléma oka lehet bármilyen morzsa, ételmaradék vagy cukros folyadék.

Hogyan előzhető meg a hangya probléma?

Épületen belül, javaslat, tartsuk tisztán helyiségeket! Érdemes beszerezni egy kézi (morzsa-)porszívót, mellyel akár a konyhában is gyorsan összetakaríthatjuk a kenyérszelések alkalmával keletkezett morzsákat, megelőzve ezzel a hangyák megjelenését! Ha például kiloccsan valamilyen folyadék, akkor azonnal töröljük fel, mielőtt még széthordanánk egyéb helyiségek többi pontjára is! Ide tartozik az is, hogy gyakran ürítsük a szemeteseket, és ne hagyjuk sokáig állni a bennük lévő szemetet, míg például egyes gyümölcsmaradékok erjedésnek indulnak!

A kertben, a gyepben levő hangyabolyt a legegyszerűbb széttúrni, és rovarölő szerrel lepermetezni. Ezt többször is meg kell ismételni, mert csak azok a hangyák pusztulnak el, amelyeket közvetlenül ért az irtószer, de ezek is elmásznak, és valahol a föld alatt szívódik fel testükben a szer. Helyettük más hangyák jönnek a felszínre, ezeket csak ismételt permetezéssel lehet elpusztítani. Ahol a hangyák megjelennek, ott fel kell készülni a levéltetvek elleni védekezésre. Erre a célra igen jó szerek állnak rendelkezésünkre, amelyek mezőgazdasági-, gazda boltokban szerezhetőek be.

Hogyan is lehet irtani?

Hangyákat rovarölő szerrel lehet lepermetezni.  Ezt többször is meg kell ismételni, mert csak azok a hangyák pusztulnak el, amelyeket közvetlenül ért az irtószer, de ezek is elmásznak, és valahol a föld alatt szívódik fel testükben a szer. Helyettük más hangyák jönnek a felszínre, ezeket csak ismételt permetezéssel lehet elpusztítani. Ezért is használnak a szakemberek hosszabb, 6-8 hét, vagy akár annál is hosszabb hatástartósságú irtószereket.

Amennyiben, irtás után rövid időn belül, a hangyák ismét megjelennek, akkor annak a következő fontosabb okai lehetnek:

  • Vizes közegben (pl.: uszoda) a kártevő irtásra használt irtószer nem megfelelően vagy egyáltalán nem működik.
  • Esetleges, nem megfelelő takarítási tevékenység - étel-ital maradékok gyors és alapos feltakarításának hiányosságai, szemétkezelés hiányosságai, stb. - mint okozó tényező továbbra is fennállnak a hangyák tömeges megjelenésének időszakában.
  • Megrendelő az irtószert idejekorán eltávolította felületekről (pl.: vizes takarításkor, felmosáskor) Épületen belül, hangya irtásánál használt irtószerek (6-8 hét, vagy akár annál is hosszabb hatástartósságú irtószerek) csak a felszínre jövő egyedeket pusztítják el, ezért az irtószer eltávolítása után rövid időn belül – ha az okozó tényezők továbbra is fennállnak – a hangyák ismét megjelenhetnek.
Telefon: 06 (30) 996-0071 E-mail: info@irtojo.hu Cím: 1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz