Lapp erdei csótány problémáról - IRTOJO.HU / 06 30 9960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

Tartalomhoz ugrás
IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.

Rovar és rágcsáló irtás, megelőzés,
intézményeknek, társasházaknak és magánszemélyeknek egyaránt.

Telefon: 06 30 9960071
Email: info@irtojo.huLapp erdei csótányról
A lapp erdei csótány nem csak városok zöldövezeti kerületeiben okoz kellemetlenséget, utóbbi években már a lakótelepeken is megtalálható kisebb parkokban, kertekben is találkozunk vele szinte mindenhol. Az egyéb előforduló csótányfajok (konyhai) a szárnyukat nem képesek repülésre használni, addig a lapp erdei csótányok nagyon jól repülnek. Főként a hímek, mert a nőstények inkább ugranak. Az erdei csótány nappali életmódot folytat, és a lakások helyett, erdei övezetben, tisztások, erdőszegélyek, parkosított területek környékén él, az avar alatt érzi jól magát. Mindenevő, korhadékot, és kisebb rovarokat fogyaszt. Lakásban nem érzi jól magát, megjelenésük elsősorban véletlen berepülés által történhet. De rendszerint nem is az a gond, hogy a lakásba betéved. Hanem, ha tömegesen ellepik a kertet.
Mit lehet tenni e csótányfajok ellen?

A kert rendbetételével az avar állandó feltakarításával az életkörülményeiket nehezíthetjük meg, így ezzel is érhetünk el sikereket. Drasztikus példányszámcsökkenést a kerti környezet, épületek, társasházak területének nyitottabb, különösen az éjszaka folyamán megvilágított részein (bejártok, lépcsőházak lengőfolyosók, stb.) vegyszeres permetezésével is el lehet érni, de fontos tudni, hogy ez mindig csak egy adott időszakra, és területre koncentrálódik. Mivel szabadban élnek, vándorolhatnak, később visszajöhetnek, ráadásul az irtószerek aktivitási ideje jelentősen rövidebb ideig tart, mint zárt térben, ahol nincs kitéve csapadéknak, napfénynek és egyéb külső környezeti hatásoknak. A lakásba való berepülés ellen egyedül a fizikai védekezés, a szúnyoghálózás az eredményes megoldás. Az esti lámpafényes szellőztetést érdemes kerülni, mert a fény csak jobban vonzza őket. Mivel a lakás nem természetes életközege, nem kell attól tartani, hogy tömegesen megszállnák a lakásokat.

Fontos javaslat!

Csótányfertőzöttség gyanúja esetén, használjunk ragadólapos csótánycsapdát, amivel könnyen ellenőrizhetjük a csótányok jelenlétét, előfordulásuk helyét, továbbá használatával segítjük az irtást végző szakembert a probléma beazonosításában, annak gyorsabb és hatékonyabb felszámolása érdekében. (Nagyobb üzletekben, gazdaboltokban, drogériákban, stb. beszerezhető.)!

Vissza a tartalomhoz