Lapp erdei csótányról - IRTOJO.HU / 06309960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
Rovarirtás, rágcsálóirtás, integrált kártevők elleni védekezés (IPM),
Integrated pest management, pest control.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Kövess minket
Tartalomhoz ugrás

Lapp erdei csótányról

Gyakori kérdésekre > Mostanában többen kérdeznek
A lapp erdeicsótány nem csak városok zöldövezeti kerületeiben okoz kellemetlenséget, utóbbi években már a lakótelepeken is megtaláható kisebb parkokban, kertekben is találkozunk vele szinte mindenhol. Laikusok által, e fajok, könnyen összetéveszthetőek a közismertebb, a lakásokban, éttermek konyháiban, stb. kellemetlenséget okozó német csótánnyal! De míg a német csótány és az egyéb előforduló csótányfajok (konyhai) a szárnyukat nem képesek repülésre használni, addig a lapp erdeicsótányok nagyon jól repülnek. Főként a hímek, mert a nőstények inkább ugranak. Leginkább életmódjukban. Az erdeicsótány nappali életmódot folytat, és a lakások helyett, erdei övezetben, tisztások, erdőszegélyek környékén érzi jól magát. Kimondottan az avar alatt érzi jól magát. Mindenevő, korhadékot, és kisebb rovarokat gyakran fogyaszt. Lakásban nem érzi jól magát, megjelenésük elsősorban véletlen berepülés által történhet. De rendszerint nem is az a gond, hogy a lakásba betéved. Hanem, ha tömegesen ellepik a kertet.
Mit lehet tenni e csótányfajok ellen?

A lakásba való berepülés ellen egyedül a fizikai védekezés, a szúnyoghálózás az eredményes megoldás. Az esti lámpafényes szellőztetést érdemes kerülni, mert a fény csak jobban vonzza őket. Mivel a lakás nem természetes életközege, nem kell attól tartani, hogy tömegesen megszállnák a lakásokat.

A kert rendbetételével az avar állandó feltakarításával az életkörülményeiket nehezíthetjük meg, így ezzel is érhetünk el sikereket. Drasztikus példányszámcsökkenést a kerti környezet vegyszeres permetezésével is el lehet érni, de fontos tudni, hogy ez mindig csak egy adott időszakra, és területre koncentrálódik. Mivel szabadban élnek, vándorolhatnak, később visszajöhetnek, ráadásul az irtószerek aktivitási ideje jelentősen rövidebb ideig tart, mint zárt térben, ahol nincs kitéve csapadéknak, napfénynek és egyéb külső környezeti hatásoknak.

Fontos javaslat!

Csótányfertőzöttség gyanúja esetén, használjunk ragadólapos csótánycsapdát, amivel könnyen ellenőrizhetjük a csótányok jelenlétét, előfordulásuk helyét, továbbá használatával segítjük az irtást végző szakembert a probléma beazonosításában, annak gyorsabb és hatékonyabb felszámolása érdekében. (Nagyobb üzletekben, gazdaboltokban, drogériákban, stb. beszerezhető.)!

Intézmények, e kártevőkkel kapcsolatos megelőzési kötelezettségeiről, ide kattintva olvashat!
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz