Lódarázs vagy óriás tőrösdarázs? - IRTOJO.HU / 06309960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
Rovarirtás, rágcsálóirtás, integrált kártevők elleni védekezés (IPM),
Integrated pest management, pest control.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Kövess minket
Tartalomhoz ugrás

Lódarázs vagy óriás tőrösdarázs?

GY.I.K > Darázsakról, méhekről...
...azaz hogyan különböztessük meg ezeket az ártalmatlan rovarokat a veszélyes lódarazsaktól?
Az óriás tőrösdarázs hasznos és védett rovar. Emberre, haszonállatra ártalmatlan! Ezek a rovarok könnyen pánikot kelthetnek, mert összetéveszthetők a valóban veszélyes lódarazsakkal. Nagy tömegben is keringhetnek májustól a méretes tőrösdarazsak a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében vagy a komposztnál. A tőrösdarazsak megjelenésére ott számíthatunk, ahol a talajban, a pusztuló fában vagy a komposztban nyüzsögnek a cserebogár-, szarvasbogár-, orrszarvúbogár-, rózsabogárlárvák. A lárvákat a tőrösdarazsak a faanyagon keresztül vagy magukat a talajba ásva a szúrásukkal bénítják meg, majd belepetéznek, kikelő lárvájuk pedig belülről fogyasztja el a még élő pajort.
Hogyan különböztessük meg ezeket az ártalmatlan rovarokat a veszélyes lódarazsaktól?

Ha már ismerjük a két fajt, megkülönböztetésük meglehetősen egyszerű.  Ahogy a képeken látható, a lódarázs (kép jobb oldalán) mintázata jellegzetesen fekete-sárga, akárcsak a többi társas darázsé, míg az óriás tőrösdarázsnál (kép bal oldalán) más a potroh rajzolata.


Balra óriás tőrösdarázs, jobbra lódarázs.

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA AKÁR AZZONNAL,

Segítünk a problémája megoldásában, majd a helyi körülmények ismeretében tanácsokat adunk, a későbbi kártevő problémájának megelőzését illetően.

Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz