ÓRIÁS TŐRÖSDARÁZSRÓL - IRTOJO.HU (rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás)

06 30 9960071
Professzionális kártevőirtás, rovar- és rágcsálóirtás, fertőtlenítés
integrated pest management, pest control
1173 BUDAPEST, PESTI ÚT 168.
E-MAIL: INFO@IRTOJO.HU
Tartalomhoz ugrás

ÓRIÁS TŐRÖSDARÁZSRÓL

GYAKORI KÉRDÉSEKRE
...azaz hogyan különböztessük meg ezeket az ártalmatlan rovarokat a veszélyes lódarazsaktól?
Az óriás tőrösdarázs hasznos és védett rovar. Emberre, haszonállatra ártalmatlan! Ezek a rovarok könnyen pánikot kelthetnek, mert összetéveszthetők a valóban veszélyes lódarazsakkal. Nagy tömegben is keringhetnek májustól a méretes tőrösdarazsak a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében vagy a komposztnál. A tőrösdarazsak megjelenésére ott számíthatunk, ahol a talajban, a pusztuló fában vagy a komposztban nyüzsögnek a cserebogár-, szarvasbogár-, orrszarvúbogár-, rózsabogárlárvák. A lárvákat a tőrösdarazsak a faanyagon keresztül vagy magukat a talajba ásva a szúrásukkal bénítják meg, majd belepetéznek, kikelő lárvájuk pedig belülről fogyasztja el a még élő pajort.
Hogyan különböztessük meg ezeket az ártalmatlan rovarokat a veszélyes lódarazsaktól?

Ha már ismerjük a két fajt, megkülönböztetésük meglehetősen egyszerű.  Ahogy a képeken látható, a lódarázs (kép jobb oldalán) mintázata jellegzetesen fekete-sárga, akárcsak a többi társas darázsé, míg az óriás tőrösdarázsnál (kép bal oldalán) más a potroh rajzolata.


Balra tőrösdarázs, jobbra lódarázs.
Telefon: 06 (30) 9960071 E-mail: info@irtojo.hu Cím: 1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz