Egerekről, patkányokról, megelőzésükről, irtásukról - IRTOJO.HU PLUSZ KFT. / 06 30 9960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás)

06 30 9960071
Integrated pest management, pest control.
Székhely: 1173 Budapest, Pesti út 168.
IRTOJO.HU PLUSZ Kft.
Rovarirtás, rágcsálóirtás (egészségügyi kártevőirtás), fertőtlenítés,
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Fiók telephely: 2300 Ráckeve, Somlyósziget
Tartalomhoz ugrás

Egerekről, patkányokról, megelőzésükről, irtásukról

SZOLGÁLTATÁSAINK
Intézmények és egyebek, e kártevővel kapcsolatos -jogszabályban rögzített- megelőzési kötelezettségeiről,
IDE KATTINTVA
olvashat!


Milyen veszélyt jelenthetnek a lakott területen megtelepedő rágcsálók?

A patkányok és az egerek számos kórokozót (baktériumokat, vírusokat, parazitákat) hordozhatnak, illetve terjeszthetnek. (Rágcsálók által terjesztett betegségekről részletesen, itt.) A kórokozókat többek között az állatok nyála, ürüléke és vizelete tartalmazhatja. Életmódjukból adódóan, a rágcsálók lábára, bundájára is szennyeződések tapadnak, melyeket az élelmiszerre átvihetnek. A rágcsálók által terjesztett némely fertőzés az embert és a haszonállatokat egyaránt megbetegítheti. A városokban élő rágcsálók megbetegedést elsősorban a szennyezett élelmiszer közvetítésével tudnak átadni az embereknek. Az élelmiszeripari, vendéglátó-ipari egységekben ezért a közterületen történő rágcsálóirtástól függetlenül jogszabály szerint kötelező a rágcsálómentességet fenntartani. A rágcsálók közegészségügyi ártalma tehát az élelmiszeripari, vendéglátó-ipari és egészségügyi létesítmények célzott védelmére vonatkozó előírások betartásával megelőzhető. Közegészségügyi jelentőségük mellett jelentős gazdasági kárt okozhatnak. Kártételük kis része csupán az általuk elfogyasztott élelmiszer. Ürülékükkel, mozgásukkal és a csomagolóanyagok kirágásával nagy mennyiségű takarmányt, élelmiszert tudnak beszennyezni. A rágcsálók üregeik ásásával, rágásukkal az épületek, töltések és a csatornahálózat szerkezeti elemeiben, valamint elektromos berendezésekben tudnak kárt tenni.
Rágcsálók irtásáról:

Rágcsálók irtására, monitorozására, biztonságos, manipuláció-biztos, kulccsal nyitható eszközöket alkalmazunk, amiben az impregnált, sajtolt irtószer rögzíthető, ezért az abból nem szóródik ki, így a másodlagos mérgezés(ember, haszonállat, stb.), valamint a környezet szennyezése elkerülhető. Sajtolt, impregnált, irtószer állagából jól mérhető a rágcsálók jelenléte is, az esetleges fogyasztás nyomaiból következtetve. Olyan helyeken ahol a másodlagos mérgezésnek nagy a kockázata, esetleg az irtószer élelmiszerbe, állati takarmányba, stb. keveredhet, ott élve befogót alkalmazhatunk. Az irtószernélküli élvebefogó eszközök vagy nyaktilóval felszerelt eszközök, egyaránt alkalmasak rágcsálól irtására, monitorozására. ("Zöld" technológiák) Rágcsálókról, megelőzésükről, egyéb témával kapcsolatos, gyakorta felmerülő kérdésekről a rágcsálókról kérdezz-felelek oldalunkon olvashat.

Példa irtószeres professzionális eszközökre:
Műanyag, kisméretű egérirtó doboz (biztonságos, kulccsal nyitható), kisebb testű rágcsálók (egér) irtására, monitorozására (Utóbbi esetben, irtószermentes csalétekkel is feltölthető.)
Szabadtérben alkalmazható, műanyag rágcsálóirtó láda (biztonságos, kulccsal nyitható) egér és patkány irtására, monitorozására (Utóbbi esetben, irtószermentes csalétekkel is feltölthető.)
Sajtolt irtószer, véralvadásgátló hatóanyaggal. Biztonsággal alkalmazható, eszközökből nem szóródik ki.
Példa irtószeresmentes professzionális eszközre:
Élve befogó (kulccsal nyitható), ahol irtószeres állomás nem alkalmazható (irtószermentes, kis testű rágcsálók befogására, irtására, monitorozásra), egyes tipusok, speciális ragasztó lappal kiegészítve alkalmasak rejtett életmódú rovarok (pl.: csótány és egyéb "mászó"rovar) befogására, monitorozására.
telefon: 06 30 9960071
e-mail: info@irtojo.hu
ELÉRHETŐSÉGEINK:
LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!
KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
Olvasd be telefonoddal a QR kódot és mentsd el elérhetőségünket!
Vissza a tartalomhoz