Egérirtás, patkányirtás, megelőzés - IRTOJO.HU / 06309960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, darázsirtás.) Integrated pest management, pest control.

IRTOJO.HU PLUSZ KFT.
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
Rovarirtás, rágcsálóirtás, integrált kártevők elleni védekezés (IPM),
Integrated pest management, pest control.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Kövess minket
Tartalomhoz ugrás

Egérirtás, patkányirtás, megelőzés

Szolgáltatásaink

Milyen veszélyt jelenthetnek a lakott területen megtelepedő rágcsálók?

A patkányok és az egerek számos kórokozót (baktériumokat, vírusokat, parazitákat) hordozhatnak, illetve terjeszthetnek. A kórokozókat többek között az állatok nyála, ürüléke és vizelete tartalmazhatja. Életmódjukból adódóan, a rágcsálók lábára, bundájára is szennyeződések tapadnak, melyeket az élelmiszerre átvihetnek. A rágcsálók által terjesztett némely fertőzés az embert és a haszonállatokat egyaránt megbetegítheti. A városokban élő rágcsálók megbetegedést elsősorban a szennyezett élelmiszer közvetítésével tudnak átadni az embereknek. Az élelmiszeripari, vendéglátó-ipari egységekben ezért a közterületen történő rágcsálóirtástól függetlenül jogszabály szerint kötelező a rágcsálómentességet fenntartani. A rágcsálók közegészségügyi ártalma tehát az élelmiszeripari, vendéglátó-ipari és egészségügyi létesítmények célzott védelmére vonatkozó előírások betartásával megelőzhető. Közegészségügyi jelentőségük mellett jelentős gazdasági kárt okozhatnak. Kártételük kis része csupán az általuk elfogyasztott élelmiszer. Ürülékükkel, mozgásukkal és a csomagolóanyagok kirágásával nagy mennyiségű takarmányt, élelmiszert tudnak beszennyezni. A rágcsálók üregeik ásásával, rágásukkal az épületek, töltések és a csatornahálózat szerkezeti elemeiben, valamint elektromos berendezésekben tudnak kárt tenni.
Rágcsálók irtásáról:

Rágcsálók irtására, monitorozására, biztonságos, manipuláció-biztos, kulccsal nyitható eszközöket alkalmazunk, amiben az impregnált, sajtolt irtószer rögzíthető, ezért az abból nem szóródik ki, így a másodlagos mérgezés(ember, haszonállat, stb.), valamint a környezet szennyezése elkerülhető. Sajtolt, impregnált, irtószer állagából jól mérhető a rágcsálók jelenléte is, az esetleges fogyasztás nyomaiból következtetve. Olyan helyeken ahol a másodlagos mérgezésnek nagy a kockázata, esetleg az irtószer élelmiszerbe, állati takarmányba, stb. keveredhet, ott élve befogót alkalmazhatunk. Az irtószernélküli élvebefogó eszközök vagy nyaktilóval felszerelt eszközök, egyaránt alkalmasak rágcsálól irtására, monitorozására. ("Zöld" technológiák) Rágcsálókról, megelőzésükről, egyéb témával kapcsolatos, gyakorta felmerülő kérdésekről a rágcsálókról kérdés-felelet oldalunkon olvashat.
Számtalan lehetőség közül, néhány példa, leggyakrabban alkalmazott, professzionális eszközökre, anyagokra:

IRTÓSZER

Sajtolt irtószer, véralvadásgátló hatóanyaggal. Biztonsággal alkalmazható, eszközökből nem szóródik ki.

EGÉR IRTÁSÁRA

Műanyag, kisméretű egérirtó doboz (biztonságos, kulccsal nyitható), kisebb testű rágcsálók (egér) irtására, monitorozására.
Élve befogó (kulccsal nyitható), ahol irtószeres állomás nem alkalmazható (irtószermentes, kis testű rágcsálók befogására, irtására, monitorozásra), egyes tipusok, speciális ragasztó lappal kiegészítve alkalmasak rejtett életmódú rovarok (pl.: csótány és egyéb "mászó"rovar) befogására, monitorozására.
PATKÁNY, EGÉR IRTÁSÁRA
Szabadtérben alkalmazható, műanyag rágcsálóirtó láda (biztonságos, kulccsal nyitható) egér és patkány irtására, monitorozására.
Ahol irtószer alkalmazása kizárt, ott irtószermentes eszközöket is alkalmazhatunk. (Baloldalon nyaktilós, jobboldalon ragadólapos csapdával.)

Intézmények, e kártevőkkel kapcsolatos megelőzési kötelezettségeiről, ide kattintva olvashat!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA AKÁR AZZONNAL,

Segítünk a problémája megoldásában, majd a helyi körülmények ismeretében tanácsokat adunk, a későbbi kártevő problémájának megelőzését illetően.

Telefon: +36 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
1173 Budapest, Pesti út 168.
Vissza a tartalomhoz