Társasházak szellőző rendszerének tisztítása - IRTOJO.HU PLUSZ KFT. / 06 30 9960071 / ROVARIRTÁS, RÁGCSÁLÓIRTÁS (rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás)

06 30 9960071
Integrated pest management, pest control.
Székhely: 1173 Budapest, Pesti út 168.
IRTOJO.HU PLUSZ Kft.
Rovarirtás, rágcsálóirtás (egészségügyi kártevőirtás), fertőtlenítés,
Professzionális kártevőirtó szakvállalat.
intézményeknek, társasházaknak, lakosságnak.
Fiók telephely: 2300 Ráckeve, Somlyósziget
Tartalomhoz ugrás

Társasházak szellőző rendszerének tisztítása

SZOLGÁLTATÁSAINK
TUDTA?

A belügyminiszter 54/2014. rendelete szerint a 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, a gyártó álltal meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente tisztítani és a munka elvégzését írásban igazolni kell.
IDÉZET A RENDELETBŐL

"(1) Olyan tevékenység, amelynek végzése során robbanásveszély alakulhat ki, csak hatékony szellőztetés mellett végezhető.
(2) Ha a robbanásveszélyes osztályba tartozó anyag jelenléte során vagy ahol robbanásveszélyes és tűzveszélyes osztályba tartozó anyag lerakódásával számolni lehet, a szellőztető berendezéseket a gyártó által meghatározott rendszerességgel tisztítani kell.
(3) A szellőztető rendszer nyílásait eltorlaszolni tilos.
(4) A hő- és füstelvezető rendszer - általános célú - szellőztetésre igénybe vehető, ha a szellőztetés révén a hő- és füstelvezető rendszerben éghető anyag megjelenésével, lerakódásával, kiválásával nem lehet számolni.
(5) A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell."

MIÉRT FONTOS MÉG TISZTÍTANI?

 • Hatékonyan működő szellőztetőrendszer esetén csökken a baktériumok, gombák, allergiát okozó poratkák kialakulása és elszaporodása.
 • Gazdaságosabb, kíméletesebb üzemeltetés: az elporosodott rendszer túlterhelheti a szellőztető motort. A nagyobb igénybevétellel és a gyorsabb kopással nő a műszaki meghibásodás esélye, az üzemeltetés ezáltal gazdaságtalanná válik.
 • Csökken a kellemetlen szag és a por is.
 • A huzatot a rovarok nem kedvelik.

TISZTÍTÁST AZ ALÁBBIAK SZERINT VÉGEZZÜK, KÖZEL KÉT ÉVTIZEDES TAPASZTALATTAL

 • Áramtalanítjuk a szellőző motorokat, majd típustól függően leszereléssel vagy felhajtással szabaddá tesszük a tisztítandó szellőzővezetéket. Erről a lakókat előre értesítjük.
 • A szellőzőmotorházban lévő rezgéscsillapító-szűrőbetétet kivesszük és kitakarítjuk.
 • A szellőzőcsövet szárazkefés módszerrel megtisztítjuk. Az erre a célra gyártott túlméretes kefe, valamint a nagyteljesítményű porelszívó biztosítja, hogy a függőleges szellőzőcső faláról a szennyeződést eltávolíthassuk.
 • Az elszívó ventillátort és a motorházat megtisztítjuk, nagyteljesítményű ipari porszívót használunk.
 • A szellőzőmotort a helyére szereljük.
 • Üzembe helyezzük az elszívó berendezést.
 • Munkánk után garanciát biztosítunk. A garancia nem terjed ki az elszívómotor meghibásodására.
telefon: 06 30 9960071
e-mail: info@irtojo.hu
ELÉRHETŐSÉGEK:
ALÁBBIAKBAN KÜLDJE EL ÜZENETÉT!
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON IS!
Vissza a tartalomhoz