Szellőzőrendszerek tisztítása - IRTOJO.HU (rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás)

Professzionális kártevőirtás, rovar és rágcsáló irtás, fertőtlenítés, intézményekben, irodaházakban, társasházakban, élelmiszer és vendéglátó iparban, egyéb helyeken.  (Integrated pest control, integrated pest management.) Patkányirtás, egérirtás, csótányirtás, hangyairtás, ágyi poloskairtás, darázsirtás, légyirtás, szúnyogirtás és egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok és rágcsálók irtása, megelőzése. (Megrendelőink körében elterjedt beceneveink: irtójó, irtójók, jóbarátok, irtójóirtó, irtójóirtók.)
Telefon: 06 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu Cím: 1173 Budapest, Pesti út 168.
Tartalomhoz ugrás

Szellőzőrendszerek tisztítása

SZOLGÁLTATÁSAINK


TUDTA?

A belügyminiszter 54/2014. rendelete szerint a 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, a gyártó álltal meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente tisztítani és a munka elvégzését írásban igazolni kell.
IDÉZET A RENDELETBŐL

"(1) Olyan tevékenység, amelynek végzése során robbanásveszély alakulhat ki, csak hatékony szellőztetés mellett végezhető.
(2) Ha a robbanásveszélyes osztályba tartozó anyag jelenléte során vagy ahol robbanásveszélyes és tűzveszélyes osztályba tartozó anyag lerakódásával számolni lehet, a szellőztető berendezéseket a gyártó által meghatározott rendszerességgel tisztítani kell.
(3) A szellőztető rendszer nyílásait eltorlaszolni tilos.
(4) A hő- és füstelvezető rendszer - általános célú - szellőztetésre igénybe vehető, ha a szellőztetés révén a hő- és füstelvezető rendszerben éghető anyag megjelenésével, lerakódásával, kiválásával nem lehet számolni.
(5) A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell."

MIÉRT FONTOS MÉG TISZTÍTANI?

 • Hatékonyan működő szellőztetőrendszer esetén csökken a baktériumok, gombák, allergiát okozó poratkák kialakulása és elszaporodása.
 • Gazdaságosabb, kíméletesebb üzemeltetés: az elporosodott rendszer túlterhelheti a szellőztető motort. A nagyobb igénybevétellel és a gyorsabb kopással nő a műszaki meghibásodás esélye, az üzemeltetés ezáltal gazdaságtalanná válik.
 • Csökken a kellemetlen szag és a por is.
 • A huzatot a rovarok nem kedvelik.

TISZTÍTÁST AZ ALÁBBIAK SZERINT VÉGEZZÜK, KÖZEL KÉT ÉVTIZEDES TAPASZTALATTAL

 • Áramtalanítjuk a szellőző motorokat, majd típustól függően leszereléssel vagy felhajtással szabaddá tesszük a tisztítandó szellőzővezetéket. Erről a lakókat előre értesítjük.
 • A szellőzőmotorházban lévő rezgéscsillapító-szűrőbetétet kivesszük és kitakarítjuk.
 • A szellőzőcsövet szárazkefés módszerrel megtisztítjuk. Az erre a célra gyártott túlméretes kefe, valamint a nagyteljesítményű porelszívó biztosítja, hogy a függőleges szellőzőcső faláról a szennyeződést eltávolíthassuk.
 • Az elszívó ventillátort és a motorházat megtisztítjuk, nagyteljesítményű ipari porszívót használunk.
 • A szellőzőmotort a helyére szereljük.
 • Üzembe helyezzük az elszívó berendezést.
 • Munkánk után garanciát biztosítunk. A garancia nem terjed ki az elszívómotor meghibásodására.
Telefon: 06 30 9960071 E-mail: info@irtojo.hu
Vissza a tartalomhoz