Tevékenységünkről általában | irtojo.hu - Rovarirtás, rágcsálóirtás - Irtó Jóbarátok Plusz Kft. ( irtojo.hu ) rovarirtás, rágcsálóirtás, egérirtás, patkányirtás, csótányirtás, ágyi polokairtás, hangyairtás, darázsirtás

Irtó Jóbarátok Plusz Kft. és egyéni vállalkozásaink
Professzionális kártevőirtás, rovar és rágcsáló irtás, fertőtlenítés, intézményekben, irodaházakban, társasházakban, élelmiszer és vendéglátó iparban, egyéb helyeken.  (Integrated pest control, integrated pest management.) Patkányirtás, egérirtás, csótányirtás, hangyairtás, ágyi poloskairtás, darázsirtás, légyirtás, szúnyogirtás és egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok és rágcsálók irtása, megelőzése. (Megrendelőink körében elterjedt beceneveink: irtójó, irtójók, irtó jóbarátok, irtójóirtó, irtójóirtók.)
Telefon: 06 30 9960071 ; 06 30 9246438 ; E-mail: info@irtojo.hu ;
Tartalomhoz ugrás

Tevékenységünkről általában | irtojo.hu

FONTOS TÁJÉKOZTATÓK
Kártevő probléma megoldásakor természetesen, az irtószermentes beavatkozásokat javasoljuk, illetve részesítjük előnyben, elkerülve a környezetterhelést és egyéb veszélyeket.

Amennyiben elkerülhetetlen az irtószer (biocid) használata, az esetben, az általunk használt irtószerre vonatkozó követelmények:

  • felhasználása ne jelentsen veszélyt, emberre, haszonállatra, csak szükséges mértékig terhelje a kártevőirtás alávont környezetet,  
  • nagyon fontos, hogy ne legyen, vagy ne alakuljon ki az adott kártevő probláma felszámolására alkalmas irtószer hatóanyagára tolerancia, rezisztencia.

Hatóanyaggal szembeni toleranciát, majd rezisztenciát (rovar és rágcsáló kártevők, hatóanyaggal szemben kialakuló ellenálló képessége amit átörökít utódjaira) a nem megfelelő szerrotáció és az irtószer aluldozírozása okozza. Sajnos aluldozírozásról nem szívesen beszél a becsületes kártevőitó szakember, mert sok esetben a piaci helyzet és a kapcsolódó megrendelői igény kényszeríti bele, továbbá hogy, egyes kártevőirtó cégek - finoman fogalmazva - inkább profit, mint eredmény orientáltak. Az előfordul, még nagyobb kártevő irtással foglalkozó szakvállalatnál is, hogy szakképesítés vagy érvényes engélyekkel nem rendelkező, "olcsó" munkaerőt foglalkoztatnak. Magasan képzett, azaz folyamatosan képzett gázmester számára az általuk kínált jövedelem nem versenyképes a piacon, ezért rosszul megfizetett szakembergárdájuk jobb fizetés reményében más cégekhez vándorol, vagy vállalkozó szférában próbál szerencsét, újabbakat ilyen jövedelem politikávál pedig nem tudnak szerezni. Ezt és hasonló problémákat, ezek a vállalatok, esetlegesen a korábban megszerzett jó hírnevük mögé bújva fedik el, ameddig azt tehetik. Szakképesítés és megfelelő engedélyek hiányában végzett kártevöirtói tevékenység büntetendő, ilyen személyek által használt irtószerek származása kétes, egészségügyi kockázatot jelenthet a megrendelőre nézve is. A szakma, továbbá az egészségügyi és biológiai ismeretek hiánya miatt, rosszul választják meg az irtószereket és a kapcsolatos technológiákat is rosszul alkalmazzák, ennek veszélyeit ők maguk sem ismerik. Képzettlen személyek a munkavégzés helyszínén nem tudnak döntéseket hozni, vagy rossz döntéseket hoznak, így a problémát nem tudják megoldani, saját és mások egészségét is veszélyeztethetik, környezeti és egyéb károkat okozhatnak. Egy másik példa hogy, egyes cégek vagy személyek, tájékozatlanabb megrendelői köreiket, szakmaiságot nélkülöző, hazugságokat terjesztő, reklám hadjáratokkal érik el (például: ágyi poloskairtás gázzal(!), stb.). Megrendeléseiket, nem referenciáik ajánlásával szerzik meg! Mindezen cégek, azon - e támakörben tájékozatlanabb - megrendelői köröket célozzák akiknek, az adott probléma megoldása, vagy annak megelőzése szempontjából, legtöbb esetben csak a szolgáltatás minél alacsonyabb ára a döntő. Ilyen kártevőirtó cégekkel, vállalkozókkal, a szolgáltatás minőségét illetően könnyen tudunk versenyezni, korrekt árainkkal (pontos szakmai ismeretekkel alátámasztott felméréssel meghatározott, stb.) próbálunk ugyan, de néha nagyon nehéz rivalizálni.

De, mi az olcsó és mi a drága?

Nem megfelelő mennyiségben és nem a technológia szerint alkalmazott irtószerek használata, egyáltalán nem, vagy csak időlegesen és részben oldja meg a problémát, az ilyen tevékenység legtöbbször rezisztencia kialakulásához vezet. Rezisztencia, azaz a kártevő ellenállóképessége egyes irtószerek hatóanyagára, nagyon megnehezíti a probléma későbbi felszámolását, ami tehát később további és nagyobb költségeket okozhat. Silány minőségű, nem tartós eszközök(könnyen törik, károsodik, elhasználódik pl.: napon az UV sugárzástól, stb.) használata - legfőbbképpen a rágcsálóirtásban - másodlagos mérgezéshez, azaz, az ember és/vagy haszonállat mérgezéséhez vezethet, környezet is szennyeződik. Folyamatos védekezés során, ezen eszközöket gyakran kell cserélni, ami szintén további költségekhez vezet. Nem kívánjuk ismételni a fent leírtakat, de a megfelelő szakember hiányában hozott hibás döntések miatt, a kártevő probléma felszámolása hosszadalmassá válhat és az mindaddig kellemetlenségeket okoz, a többszöri "próbálkozás" pedig a költségeket növeli. (Adott helyzetben a rossz munkát végző "szakember" az előre nem látott körülményekre hívatkozik, valamint arra, hogy a megrendelő nem tesz meg mindent az adott kártevő probléma újbóli kialakulásának megelőzésére, ami sok esetben igaz is lehet, bár itt megjegyezni kívánjuk, hogy lehet nem teszi ezt azért mert, korábban nem kapta meg az ilyen irányú megfelelő tájékoztatást, ami egyébként szintén felvetheti a szolgáltató felelősségét.)

Megtisztelő bizalmukért cserébe, mit is nyújtunk Önnek?

Cégünk nem foglalkozik irtószer gyártással vagy forgalmazással, tehát nem érdekünk, az általunk olcsóbban előállított vagy nagy tételben beszerzett, ebből adódóan, szűkös választékban rendelkezésre álló - esetleg rossz minőségű - irtószerek használata, amivel végzett munka csak látszattevékenység. Hírnevünkhöz méltóan, célunk a probléma megoldása, felszámolása, szemléletünk eredményközpontú, hisz megrendelőink elvárása is ez. Országos, gyakorlati tapasztalataink biztosítják, hogy az irtás alávont területeken, azonnal leghatékonyabb megoldást kínáljuk, garancia erre a legmagasabb végzettséggel és érvényes engedélyekkel rendelkező, folyamatosan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező, szakembereink személyes közreműködése. Kártevő probléma megoldásakor amennyiben lehetséges, az irtószermentes beavatkozásokat részesítjük előnyben, elkerülve a környezetterhelést és egyéb veszélyeket. Amennyiben elkerülhetetlen az irtószer (biocid) használata, az esetben a folyamatos irtási tevékenység során, szükséges és korszerű technológiákat alkalmazzuk, ami az Ön és környezetében élők egészségét nem veszélyezteti. Megfelelő szerrotáció biztosításával megelőzzük a tolerancia, rezisztencia kialakulását, ezzel elkerülve a felesleges kiadásokat, valamint a kártevők által okozott egészségügyi kockázatokat, ezzel megelőzve továbbá, a sok esetben jelentős méreteket is öltő, kártevők által okozott, anyagi károkozásokat és egyéb kellemetlenségeket. Szakembereink munkájának szerves részét képezi az Ön tájékoztatása, kártevő irtás utáni teendőinek ismertetése (esetleges veszélyek, hasonló kártevő probléma megelőzésével kapcsolatos teendők, stb.)

Javasoljuk, mindig fogadja el szakembereink tanácsait, hogy minél előbb megszabadulhasson meglévő kártevő problémájától! Kérje tanácsunkat, területi adottságaihoz igazított - jogszabályban is kötelezően előirt, vagy nem szabályozott - megelőző tevékenységekre. Kártevő problémájának megelőzése, több esetben, már az okozó körülmények felismerésén, azzal együtt annak megváltoztatásán múlik!

Telefon: 06 30 9960071 ; 06 30 9246438  E-mail: info@irtojo.hu
Vissza a tartalomhoz